piątek, 20 marca 2015

Andrut przekładany masą z mlekiem w proszku

Andrut przekładanym lekką masą z mleka w proszku i kakao, na szybko. Kto już próbował? Pyszny jako "coś słodkiego" do kawy, polecam!





Składniki:

- 4 blaty andruta
- 4/5 kostki margaryny (u mnie Palma z murzynkiem)
- 1/2 szkl. mleka
- pół szkl. cukru
- 3 łyżki kakao
- 2 kopiaste szklanki mleka w proszku

Margarynę roztopić w rondelku z mlekiem, cukrem i kakao. Podgrzewać na małym ogniu, nie doprowadzić do wrzenia. Do ciepłego dodać po szklance mleka w proszku cały czas energicznie mieszając by powstała jednolita masa (jeśli mało słodkie dodać cukier). Gdy będą grudki rozprowadzić je używając miksera z odpowiednimi końcówkami. Całość ma mieć konsystencję dość gęstą. Masę pozostawić do ostygnięcia i delikatnego stężenia. Podzielić na 3 części i posmarować blaty. Przełożony andrut odłożyć w chłodne miejsce najlepiej na kilka godzin by wafelki zmiękły:) SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ciasteczka maślane

Kiedy pierwszy raz odważyłam się na upieczenie ciasteczek nawet nie sądziłam, że zagoszczą na stałę w moich progach :) Pyszne, lekkie, domow...