Składniki na deser:
Składniki na 4 pucharki.
- 2 duże żółtka
- 5 łyżek cukru pudru
- 500g serka mascarpone
- 8 biszkoptów typu kocie języczki
- szklanka jagód kamczackich ( mogą być borówki amerykańskie bądź zwykłe jagody)
- 20 szt. dużych truskawek
- 2 łyżki dobrego kakao
- listki melisy do dekoracji
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na jasna masę. Partiami dodawać serek mascarpone i ucierać do momentu zgęstnienia kremu. Schłodzić w lodówce. Biszkopty pokruszyć. Owoce umyć, truskawki pokroić na grubsze plasterki. Do pucharków układać kolejno: pokruszone biszkopty, 3 łyżki kremu, posypać kakao, pokruszone biszkopty, jagody, 3 łyżki kremu, kakao, truskawki i listki melisy. Deser schłodzić przed podaniem :) SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz