Pomysł na szybki owocowy puch sernikowy? Proszę bardzo,
kilka składników, świeże owoce i nic w sezonie letnim nie smakuje tak wyśmienicie
jak ciasta i desery na zimno:) Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu!
Puch robiłam w tortownicy o średnicy 24cm.
Składniki na puch serkowy:
- 350 ml kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 250 g serka mascarpone
- 1 galaretka brzoskwiniowa rozpuszczona w szkl. wrzątku
Dodatkowo:
- galaretka malinowa rozpuszczona w 1,5 szkl. wrzątku
- paczka okrągłych biszkoptów waniliowych
- po szklance malin i borówki amerykańskiej
Dno tortownicy wyłożyć pergaminem, poukładać biszkopty i
wysypać szklankę malin. Kremówkę ubić z pudrem, stopniowo dodawać masarpone, na
koniec tężejąca galaretkę.
1/3 puchu wylać na maliny ( by utworzył się trwały spód ),
resztę włożyć do lodówki na kilka chwil by delikatnie stężał, po czym wylać na
pierwszą warstwę, wyrównać i wyłożyć borówki – schładzać w lodówce przez 10
minut. Kolejno na całość wylać tężejącą malinową galaretkę - chłodzić! Gotowe:) SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz