wtorek, 9 czerwca 2015

Surówka z młodej kapusty

Surówki ze świeżych warzyw i owoców w sezonie smakują najlepiej. Wystarczy połączyć kilka składników, kwaskowy sos i obiad wygląda kolorowo. Surówka którą prezentuje to tani, zdrowy i smaczny sposób na urozmaicenie Waszych dań. Polecam!










Składniki:

- 7-8 dużych listków młodej kapusty
- 8 rzodkiewek
- żółta i czerwona papryka
- 2 duże pomidory
- mały pęczek koperku i zielonej cebulki
- sok z połówki małej limonki
- sól i pieprz do smaku

Warzywa opłukać. Kapustę pokroić w wąskie i krótkie paski, przełożyć do miski i lekko osolić, wymieszać. Resztę warzyw pokroić w kostkę lub paseczki wg uznania. Pokrojone przełożyć do osolonej kapusty. Zieleninę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić pieprzem solą i limonką do smaku, pozostawić na pół godziny by składniki przeszły przyprawami:) SMACZNEGO!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ciasteczka maślane

Kiedy pierwszy raz odważyłam się na upieczenie ciasteczek nawet nie sądziłam, że zagoszczą na stałę w moich progach :) Pyszne, lekkie, domow...