Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju (kawałki)
- 150 g kukurydzy z puszki
- ugotowany woreczek ryżu (może być ciemny)
- 2 kopiaste łyżki majonezu dekoracyjnego
- 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- pół małej czerwonej cebulki
- pieprz, sól oraz szczypiorek do smaku
Tuńczyka lekko odcedzić, przełożyć do miski, wsypać ryż, pokrojoną w cieniutką kostkę cebulę oraz kukurydzę. Dodać majonez, śmietanę i musztardę. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki starannie i delikatnie wymieszać. Jeśli będzie zbyt mało majonezu dodać jeszcze łyżkę. Całość posypać drobno posiekanym szczypiorkiem :) SMACZNEGO!!!
Uwielbiam sałatkę z tuńczyka. Ja daję jeszcze ogórki ze słoika.
OdpowiedzUsuń