Składniki na pastę:
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 4 plasterki czerwonej cebulki
- 1 pełna łyżeczka musztardy
- 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka masła
- ok. 15 listków świeżego szpinaku
- sól i pieprz do smaku
Jaja zetrzeć na tarce o cienkich oczkach (łezkach). Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę i drobno pokrojony szpinak. Dołożyć jogurt, musztardę i miękkie masło. Wymieszać doprawiając solą i pieprzem. Podawać z ulubionym pieczywem:) SMACZNEGO!!!
Jajka i szpinak? Kojarzyło mi się tylko z przedszkolnym koszmarem, a tu proszę! :)
OdpowiedzUsuńwww.dziurawykociol.pl
Tak jak napisałam, to mój smak dzieciństwa, ale bardzo lubiłam pastę z jaj, urozmaiciłam ją o szpinak i muszę powiedzieć jak dla mnie pycha:) Do tego polecam pokrojonego w plasterki pomidorka :) Pozdrawiam
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuń