Składniki:
- polędwiczki z indyka (ilość dowolna)
- słodka papryka
- ziola: cubrzyca, majeranek, bazylia
- sól i pieprz
- płatki kukurydziane typu: "Corn flakes"
- mąka pszenna, jajko ( lub więcej w zależności od ilości porcji mięsa)
Polędwiczki pokroić w grubsze plastry. Delikatnie rozbić za pomocą tłuczka. Przyprawić solą i pieprzem.
W osobnym naczyniu wymieszać paprykę z ziołami. Dokładnie obtoczyć polędwiczki. Przygotować mąkę, roztrzepać jajo, zgnieść delikatnie płatki corn flakes. Opanieriwać przyprawione polędwiczki.
✓Sposob przygotowania:
1. Smażyć na oleju rzepakowym na bardzo małym płomieniu palnika.
2. Na blaszkę piekarnikową wyłożyć pergamin, poukładać polędwiczki i piec w temp 180 st.C przez ok 30 minut. Po tym czasie sprawdzić czy mięso w środku jest dopieczone. Ew. przedłużyć czas pieczenia. SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz