Polecam muffinki z jabłkiem i kokosem, kokos jest minimalnie wyczuwalny w całości, nie mniej jednak bardzo lubię ten posmak:)
Moje papilotki muffinowe są małe więc wyszły 24 babeczki:) Całkowity czas przygotowanie 15 minut.
Składniki suche:
- 1 szkl. mąki pełne ziarno
- 1 i 1/3 szkl. maki pszennej
- 1,3 szkl. cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru wanilinowego
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1,5 łyżeczki cynamonu
Składniki mokre:
- 120g margaryny (rozpuścić)
- 1 szkl. mleka
- 2 jaja (roztrzepać)
Dodatkowo:
- 1/3 szkl. wiórków kokosowych świeżo utartych lub z paczki
- 3 małe jabłuszka (pokrojone w drobna kosteczkę)
Mokre składniki mieszamy w oddzielnej misce, a suche w osobnej. Wlewamy mokre do suchych delikatnie mieszając widelcem do chwili połączenia się. Dodajemy kokos i jabłka - ponownie mieszamy. Papilotki układamy w blaszce muffinkowej, nakładamy ciasto do pełna. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 st. C przez 30 minut. Całość można posypać cukrem pudrem:) SMACZNEGO!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciasteczka maślane
Kiedy pierwszy raz odważyłam się na upieczenie ciasteczek nawet nie sądziłam, że zagoszczą na stałę w moich progach :) Pyszne, lekkie, domow...
-
Pyszne ciasto, bez mas, czekolady, nie tuczące, bardzo miękkie i apetyczne:) Uwielbiam je robić, zwłaszcza że nie wymaga wysiłku. Miodownik ...
-
Zapraszam na pyszne ciasto "Dobosz". Piecze się ja na plackach miodowych, a przekłada pysznym kremem na bazie grysiku i olejku mig...
-
W naszym ogródku rozpoczął się sezon na wczesne jabłka. Kwaskowa odmiana świetnie nadaje się do wypieków takich oto przysmaków. Polecam prze...
Mniam, pyszności :)
OdpowiedzUsuńUrocze, smaczne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńOj tak, u mnie muffiny cieszą się wzięciem:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń