środa, 9 września 2015

Dip tzatziki

Proste i pasujące do każdego rodzaju mięs dipy. Najbardziej lubię ten z ogórków zwany tzatzikami, jako że nie jestem zwolennikiem kupowania przypraw do sałatek tzw "gotowców" w torebkach, przygotowuję wszystkie sosy sama. Smaczniej, zdrowo i smakowicie :)





Składniki:
- duży ogórek szklarniany
- 200 ml jogurtu greckiego
- duży ząbek czosnku
- kilka listków mięty
- sól i pieprz do smaku



Ogórek obrać zetrzeć na grubych oczkach, odcisnąć sok. Czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki przełożyć do miseczki, dodać jogurt, przyprawy, wymieszać, posypać listkami mięty.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ciasteczka maślane

Kiedy pierwszy raz odważyłam się na upieczenie ciasteczek nawet nie sądziłam, że zagoszczą na stałę w moich progach :) Pyszne, lekkie, domow...